Тематики  

 наукових досліджень

За напрямом Розробка прогресивних ексклюзивних технологій харчоконцентратів підвищеної харчової, біологічної цінності, швидкого приготування, дитячого, лікувально-профілактичного призначення на основі зернової сировини»

*Розробка інноваційних технологій виробництва картопляних чипсів підвищеної харчової цінності подовжених термінів зберігання.

*Розроблення сухих сніданків та снеків підвищеної харчової та біологічної цінності.

*Застосування нетрадиційних і нових видів сировини та добавок з метою розроблення харчоконцентратів підвищеної харчової  цінності.

*Використання екструзійних видів крохмалю для інтенсифікації приготування харчоконцентратів обідніх страв.


За напрямом «Розроблення інноваційних технологій традиційних та спеціальних хлібобулочних виробів»

*Використання нової та нетрадиційної сировини для виробництва хлібобулочних виробів оздоровчої дії.

*Використання нетрадиційної сировини для виробництва комплексних хлібопекарських поліпшувачів, що подовжують тривалість зберігання хлібобулочних виробів.

*Використання сировини, що містить фізіологічно-функціональні інгредієнти, у виробництві хлібобулочних виробів спеціального призначення.

*Застосування нетрадиційних, нових видів сировини і добавок з метою розроблення нових видів дієтичних хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом та сумішей для їх приготування в домашніх умовах.

*Використання нетрадиційної сировини, збагаченої біологічно-активними речовинами, в технології хлібобулочних виробів оздоровчого і дієтичного призначення.

*Використання нетрадиційної сировини для виробництва хлібобулочних виробів геродієтичного призначення.

*Розроблення рецептур та удосконалення технології хлібобулочних виробів для споживачів з підвищеними нутрієнтними потребами.


За напрямом «Розробка інноваційних технологій кондитерських виробів спеціального, оздоровчого та дієтичного призначення»

*Розроблення ресурсозберігаючих і енергозберігаючих технологій кондитерських виробів.

*Розроблення борошняних кондитерських виробів спеціального призначення.

*Розроблення інноваційних технологій кондитерських виробів з використанням нових видів рослинної сировини з підвищеною харчовою та біологічною цінністю та додаткових структуроутворювачів.

*Удосконалення технологій кондитерських виробів зниженої цукромісткості і глікемічності.

*Вдосконалення технології борошняних кондитерських виробів подовженого терміну зберігання, підвищеної харчової та біологічної цінності на основі використання нових функціональних інгредієнтів.

*Створення напівфабрикатів для комбінованих кондитерських виробів зниженої цукромісткості, глікемічності та калорійності.

*Розроблення та вдосконалення технології кондитерських виробів подовженого терміну зберігання та підвищеної харчової цінності на основі використання нових функціональних інгредієнтів.

*Дослідження процесу формування складних емульсійно-пінних систем кондитерських виробів.


За напрямом «Наукове обґрунтування та розроблення технології макаронних виробів функціонального призначення»

*Розроблення технології макаронних виробів спеціального дієтичного призначення для хворих на целіакію.