Тематики
наукових досліджень
За напрямом Розробка прогресивних ексклюзивних технологій харчоконцентратів підвищеної харчової, біологічної цінності, швидкого приготування, дитячого, лікувально-профілактичного призначення на основі зернової сировини»
*Розробка інноваційних технологій виробництва картопляних чипсів підвищеної харчової цінності подовжених термінів зберігання.
*Розроблення сухих сніданків та снеків підвищеної харчової та біологічної цінності.
*Застосування нетрадиційних і нових видів сировини та добавок з метою розроблення харчоконцентратів підвищеної харчової цінності.
*Використання екструзійних видів крохмалю для інтенсифікації приготування харчоконцентратів обідніх страв.
За напрямом «Розроблення інноваційних технологій традиційних та спеціальних хлібобулочних виробів»
*Використання нової та нетрадиційної сировини для виробництва хлібобулочних виробів оздоровчої дії.
*Використання нетрадиційної сировини для виробництва комплексних хлібопекарських поліпшувачів, що подовжують тривалість зберігання хлібобулочних виробів.
*Використання сировини, що містить фізіологічно-функціональні інгредієнти, у виробництві хлібобулочних виробів спеціального призначення.
*Застосування нетрадиційних, нових видів сировини і добавок з метою розроблення нових видів дієтичних хлібобулочних виробів зі збалансованим хімічним складом та сумішей для їх приготування в домашніх умовах.
*Використання нетрадиційної сировини, збагаченої біологічно-активними речовинами, в технології хлібобулочних виробів оздоровчого і дієтичного призначення.
*Використання нетрадиційної сировини для виробництва хлібобулочних виробів геродієтичного призначення.
*Розроблення рецептур та удосконалення технології хлібобулочних виробів для споживачів з підвищеними нутрієнтними потребами.
За напрямом «Розробка інноваційних технологій кондитерських виробів спеціального, оздоровчого та дієтичного призначення»
*Розроблення ресурсозберігаючих і енергозберігаючих технологій кондитерських виробів.
*Розроблення борошняних кондитерських виробів спеціального призначення.
*Розроблення інноваційних технологій кондитерських виробів з використанням нових видів рослинної сировини з підвищеною харчовою та біологічною цінністю та додаткових структуроутворювачів.
*Удосконалення технологій кондитерських виробів зниженої цукромісткості і глікемічності.
*Вдосконалення технології борошняних кондитерських виробів подовженого терміну зберігання, підвищеної харчової та біологічної цінності на основі використання нових функціональних інгредієнтів.
*Створення напівфабрикатів для комбінованих кондитерських виробів зниженої цукромісткості, глікемічності та калорійності.
*Розроблення та вдосконалення технології кондитерських виробів подовженого терміну зберігання та підвищеної харчової цінності на основі використання нових функціональних інгредієнтів.
*Дослідження процесу формування складних емульсійно-пінних систем кондитерських виробів.
За напрямом «Наукове обґрунтування та розроблення технології макаронних виробів функціонального призначення»
*Розроблення технології макаронних виробів спеціального дієтичного призначення для хворих на целіакію.