Виховна робота на кафедрі
На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ виховній роботі приділяється особлива увага. Викладачі постійно наголошують студентам, що саме вони є запорукою майбутнього нашої держави та вчать молодь поважати традиції, звичаї рідної країни, її досягнення та успіхи.
Наставники академічних груп студентів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проводять наступні заходи з виховної роботи:
– відвідують гуртожиток та проводять кураторські години, під час яких обговорюють в студентських академічних групах результати рубіжних контролів студентів і результати екзаменаційних сесій, визначають шляхи покращання успішності (згідно з графіками, та інформації на стенді кафедри);
– оперативно реагують на пропуски занять студентами, зниження успішності, зокрема разом з дирекцією ННІХТ повідомляють батьків та проводять роз’яснювальну роботу;
– разом зі студентами беруть участь у проведенні свят та заходів, що організовуються на базі ННІХТ, НУХТ (День першокурсника, День навчально-наукового інституту харчових технологій, День туризму, День української пісні та ін.);
– організовують екскурсії студентів на виставки, у музеї, промислові підприємства України, зокрема: музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків, літературно-меморіального музей Павла Тичини, музей Лесі Українки, Національний музей ім. Т.Г. Шевченка, музей Чорнобиля, музей М. Рильського, музей російського мистецтва, музей М. Булгакова; підприємства: ПАТ «Київхліб», корпорація «Оболонь» та ін;
– студентам постійно наголошується на необхідність дотримання здорового способу життя, проводяться бесіди щодо профілактики наркоманії, тютюнопаління та вживання алкогольних напоїв.
За ініціативою кафедри було проведено:
– свято Хліба з конкурсами «Великодній кошик», «Пасхальний куліч»;
– свято «Солодка весна», під час якого студенти разом з наставниками приймали участь у конкурсах «Обрядова українська випічка» та «Цукерковий букет»;
– тематичні вечори: «Хліб – усьому голова», «Хліб у різних країнах світу» з експозицією хлібних виробів, «Сім чудес України», «Києве мій» та ін.
Навесні 2017 року проведено тематичний вечір «Традиційні кондитерські вироби різних країн світу», а в 2018 році “Україна туристична”.
Ці заходи дозволяють студентам більш глибоко ознайомитися з головним символом добробуту і життя, майбутньою професією, з історією її виникнення, сприятиме укріпленню зв’язків молодої людини зі своєю землею, родиною та стане передумовою патріотичного виховання.
Список кураторів академічних груп студентів
кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів ННІХТ на 2022-2023 навч. рік
ТІ-І-4 доц. Махинько Людмила Василівна
ТІ-2-5 доц. Михонік Лариса Анатоліївна
ТІ-2-5 доц. Грищенко Анна Миколаївна
ТХ-3-5 доц. Бондаренко Юлія Вікторівна
ТХ-3-6 асист. Бурченко Людмила Миколаївна
ТХ-3-5ск доц. Кохан Олена Олександрівна