Монографії
Технологічні властивості зерна, борошна і тіста
Сафонова О.М., Тіщенко Л.М., Гавриш Т.В., Камбулова Ю.В., Перцевий Ф.В., Лисюк Г.М., Чорна Н.В. монографія. – Х.: «Апостроф», 2012. – 252 с.
Наукові та практичні аспекти пектину і пектинопродуктів
Крапивннцька І.О., Перцевой Ф.В., Оболкіна В.І., Омельчук Є.О. монографія, Суми: Сумський національний аграрний університет, 2015. -314 с.
Technology of pectin, pectin products and their use in food products manufacture
Krapyvnytska I., Pertsevyi F., Obolkina V., Ladyka V. and oth. The monograph, Sumy, Sumy National Agrarian University, 2015. - 266 p.
Повноцінне харчування : інноваційні аспекти технологій, енергоефективного виробництва, зберігання та маркетингу
А. А. Урсуленко, Ю. В. Камбулова, О. В. Кочубей-Литвиненко [та ін.] ; кол. Монографія за ред. В. В. Євлаш, В. О. Потапова, Н. Л. Савицької ; Харк. держ. ун-т харч. та торг. - Х. : ХДУХТ, 2015. - 580 с.
Углеводы в пищевых продуктах
М. О. Полумбрик, В. В. Литвяк, З. В. Ловкис, В. Н. Ковбаса монография ; Нац. ун-т пищ. технол., Украина; Науч.-практ. центр Нац. акад. наук Беларуси по продовольствию, Республика Беларусь. - Мн. : Минфина, 2016. - 592 с.
Інноваційні технології дієтичних та оздоровчих хлібобулочних виробів
Дробот В.І., Грищенко А.М., Тесля О.Д., Сильчук Т.А., Місечко Н.О. монографія / за ред. чл.-кор. НААН В.І. Дробот. - К.: Кондор- Видавництво, 2016. - 242 с.
Харчові добавки та цукристі речовини в технології хлібобулочних виробів
Дробот В.І., Білик О.А., Савчук Н.І., Бондаренко Ю.В. Монографія / за ред. чл.-кор. НААН В.І. Дробот. — Київ : АртЕк, 2017. — 253 с.
Борошно стародавніх пшениць, продукти переробки круп'яних культур та шроти у технології хліба
Дробот В.І., Михонік Л.А., Семенова А.Б., Фалендиш Н.О. /за ред. чл.-кор. НААН В.І. Дробот. — Київ : ПрофКнига, 2018. — 188 с.
Improvers and ingredients for prolonging the freshness of bakery products
Bilyk О. Improvers and ingredients for prolonging the freshness of bakery products / O. Bilyk, O. Kochubei-Lytvynenko, Yu. Bondarenko, E. Khalikova. Warsaw: Publisher, 2018.-р.40.
Розділи в колективних монографіях:
Розвиток природничих наук в країнах Європейського Союзу з урахуванням викликів ХХІ століття (назва розділу Сomplex baking improver based on dry milk whey enriched with magnesium and manganese ; співавтор: Білик О.А.);
Scientific development and achievements, volume 5, Published by Sciemcee Publishing. LP 22772, 20-22 Wenlock Road London, United Kingdom (назва розділу – RESEARCH OF THE EFFECTS OF SUGARS ON THE PROCESS OF FOAMING OF CONFECTIONERY SYSTEMS (автори: Камбулова Ю.В., Кохан О.О.; розділ – BREAD PRODUCTS WITH MILK WHEY ENRICHED WITH BIOGENIC METALS ACCORDING TO THE INNOVATIVE TECHNOLOGY (співавтор –Білик О.А.).
Проблеми розвитку та регулювання. Розділ: Інноваційні технології в харчовій промисловості (назва розділу – Використання насіння льону білого у виробництві пшеничного хліба (автори – Бондаренко Ю.В., Андронович Г. М, Білик О.А.)
Boyko. Milling of grain for ethanol production / P. Boyko,M. Bondar, A. Kuts, I. Zinchenko // Книга 2. Часть 1. – Одесса: КУПРИЕНКО СВ, 2019. — 199 с. (англ.. мовою)
Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу : колективна монографія. – Черкаси : Видавець ФОП Пономаренко Р.В., 2019. – с. 160. (Розділ – Використання насіння льону білого у виробництві пшеничного хліба (автори – Андронович Г.М., Бондаренко Ю.В.,Білик О.А.)