Відбулися засідання наукового гуртка

Науковий гурток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує наукові дослідження. Протягом травня відбулось два засідання № 4 та №5.
На засіданнях наукового гуртка обговорювали перспективи застосування замінників цукру в борошняних кондитерських виробах. На засіданні №4, згідно плану роботи гуртка, керівниця гуртка, професорка Вікторія Дорохович, ознайомила гуртківців з технологічними властивостями замінників цукру, рецептурами виробів із застосуванням цукрозамінників, розробленими науковцями кафедри.
На засіданні №5 учасники наукового гуртка обговорили доцільність розширення асортименту вівсяного печива. Студенти Дар’я Чаркіна і Євген Серга представили теоретичні напрацювання щодо вибору рецептури вівсяного печива, обґрунтування можливості застосування різних жирових компонентів (вершкове масло, маргарин, пальмова олія, соняшникова олія) в технології вівсяного печива діабетичного призначення.

Вирішено, що на наступних засіданнях Дар’я Чаркіна і Євген Серга продемонструють результати експериментальної роботи.

Comments are closed.