Готуючись до захисту

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар аспіранта Анастасії Шевченко за результатами дисертаційного дослідження «Розроблення технології діабетичних хлібобулочних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами». Науковий керівник – професор кафедри хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Дробот.

Під час доповіді дисертант представила аналіз хімічного складу та технологічних властивостей казеїну, порошку топінамбуру та клітковини висівок гречки, їх впливу на технологічний процес і якість булочних виробів. За здійсненими розрахунками розроблені вироби мають знижений показник глікемічності, тому їх можна рекомендувати для хворих на цукровий діабет.

Актуальність теми, її практична цінність і шляхи вирішення поставлених задач викликали дискусію викладачів кафедри, в результаті якої були висловлені побажання та рекомендації щодо подальшої наукової роботи.

Comments are closed.