Дорохович Антонелла Миколаївна

%d0%b4%d0%be%d1%80%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%87-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%bb%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b0%d1%97%d0%b2%d0%bd%d0%b0

Доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Член Спеціалізованої вченої ради НУХТ.

Член Спеціалізованої дегустаційної комісії по оцінці якості кондитерських виробів, харчових концентратів, кави, чаю та напоїв.

Член Технічного Комітету стандартизації «Продукція кондитерська та харчоконцентратна», ТК 152.

Закінчила Московський технологічний інститут харчової промисловості в 1956 році за спеціальністю «Технологія кондитерського, макаронного і хлібопекарного виробництва».

Вчений ступінь кандидата технічних наук отримала в 1968 році, звання доцента – у 1974 році.

Вчений ступінь доктора технічних наук отримала в 1988 році, звання професора – в 1991 році.

Загальний стаж роботи – 60 років, педагогічний стаж – 56 років. На кафедрі працює з 1967 року.

Автор понад 470 наукових праць, в тому числі 175 наукових статей, 129 патентів та 1 авторського свідоцтва.

Одноосібний автор підручника «Технологія карамелі», підручника «Технологія шоколаду», співавтор посібника «Технологія та лабораторний практикум кондитерских виробів і харчових концентратів» (під ред. проф. Дорохович А. М. і проф. Ковбаси В. М.), співавтор підручника «Оптимізація технологічних процесів» (автори: А. М. Дорохович, В. В. Дорохович, Т. В. Зінченко), співавтор довідника «Використання нетрадиційної сировини в кондитерській промисловості» (автори: А. С. Острик, А. М. Дорохович, Н. В. Мироненко).

Підготовлено 19 кандидатів технічних наук та 2 доктора технічних наук.

Наразі є науковим консультантом докторанта Камбулової Ю. В. та науковим керівником аспірантів: Божка О., Горзей О., Петренко М., Мазур Л. Здійснює керівництво науково-дослідною роботою магістрантів.

 

 

 

Comments are closed.