Науковий гурток

E:\ANNA\Kafedra\информация на сайт\2021\Гурток науковий Дорохович\22.jpg

 

ПЛАН І ТЕМАТИКА ЗАНЯТЬ

студентського наукового гуртка​​ «ТЕХНОЛОГ»

кафедри технології хлібопекарських ікондитерських виробів

у 2021/2022 н.р.

 

Керівниця наукового гуртка​​ – ​​ 

професорка, д.т.н. Дорохович В.В.​​  ​​​​ (e.mail:​​ vikador@meta.ua)

 

№ пор.

Тема​​ заняття

Зміст заняття

Термін виконання

1

Організаційне засідання.​​ 

 

Обговорення плану роботи наукового гуртка

жовтень​​ 

2021

2

 

 

 

 

 

 

Вивчення​​ розрахункових методів досліджень.​​ 

 

Розрахунок харчової та енергетичної цінності.​​ 

Розрахунок амінокислотного скору

Розрахунок інтегрального скору

Розрахунок показника глікемічності

Розрахунок комплексного показника якості

 

 

 

жовтень-листопад​​ 

2021

3

4

Обговорення вибору нетрадиційної сировини (у тому числі органічної) з метою збагачення ​​ борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів ​​ (у тому числі органічних виробів)​​ 

Учасники гуртка готують презентації, обгрунтовують свій вибір та доповідають на засіданні гуртка ​​ 

листопад -

2021

5

Підбір методів і методик досліджень для визначення​​ показників якості розробленої продукції

 

Кожен учасник підбирає методики визначення показників​​ якості, характерних для виробу​​ 

грудень​​ 

2021

 

6

Підбір дозування​​ нетрадиційної сировини для виробництва нових видів продукції ​​ ( у тому числі органічних)

Проведення пробних випікань та аналіз готової продукції

грудень

2021

7

Розрахунок харчової, ​​ енергетичної цінності, інтегрального та амінокислотного скору, показника​​ глікемічності нових виробів з вибраними збагачувальними добавками та/або сировинними компонентами

Обговорення результатів розрахунку​​ 

січень​​ 

2022

 

8

Підготовка тез доповідей до студентської наукової конференції

За результатами проведених досліджень учасники готують тези до Всеукраїнської студентської конференції студентів , аспірантів та молодих вчених

березень​​ 

2022

9

Обговорення вибору інших збагачуючих добавок та/або сировинних компонентів для застосування у технології борошняних, кондитерських​​ виробах та харчоконцентратах (у тому числі органічних продуктах)

На підставі проведених досліджень учасник рекомендують використання досліджуваних добавок. Підбирають альтернативні добавки, які можуть мати кращі характеристик або краще впливати на якість виробів

квітень​​ 

2022

10

Підведення підсумків роботи студентського наукового гуртка

 

травень​​ 

2022

 

 

​​ 

 

План роботи наукового гуртка у 2021/2021 навчальному році