МІЖНАРОДНА ДІЯЛЬНІСТЬ

Міжнародна діяльність на кафедрі «Технології хлібопекарських і кондитерських виробів»
Двосторонні угоди про співробітництво

За ініціативи викладачів кафедри укладено угоди про співробітництво з закордонними  навчальними закладами вищої освіти:

  • Могилевский государственный университет продовольствия (Могилів, Білорусь)
  • Akaki Tsereteli State University (Кутаїсі, Грузія)
  • Празький інститут підвищення кваліфікації (Прага, Чехія)
  • Словацький університет сільського господарства, кафедра технології та якості продукції рослинництва (Нітра, Словаччина)

Участь у міжнародних проєктах

  • У 2020р. університет виборов проєкт Erasmus+ Жан Моне Модуль «Regulation of the use of food additives in different food technologies and harmonization of European regulations in Ukraine on the path of European integration». Координатор проєкту- завідувач кафедри технології хлібопекарських  і кондитерських виробів професор Володимир Ковбаса, учасники проєкту – доцентки Олена Білик та Анна Грищенко.
  • У 2020 р.   партнер НУХТ – Жешувський Університет (м. Жешув, Польща) надав мобільність за  програмою ЕРАЗМУС+ (KA1 – індивідуальна мобільність)  для професорсько-викладацького складу Навчально-наукового інституту харчових технологій (напрям «Харчові технології», Staff Mobility for Training (STT). Переможницею конкурсу стала доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель.
  • У 2021р. в рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі, експерт прочитав  лекції для викладачів.

Стажування викладачів в закордонних закладах вищої освіти 

  • 2016 р. Викладачки Олена Запотоцька та Ірина Соколовська  пройшли стажування з підвищення кваліфікації у Празькому інституті підвищення кваліфікації, Чехія.
  • 2018 р. Доцентка Анна Грищенко пройшла стажування протягом 3 місяців за програмою «Нові та інноваційні методи навчання» (Краківський економічний університет, (Польща).
  • 2019 р. Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та доцентка  Інна Зінченко  стажувалися на кафедрі технології та якості продукції рослинництва факультету біотехнології та харчових наук Словацького сільськогосподарського університету в м.Нітра.
  • 2020 р. Доцентка Олена Білик у складі команди викладачів Навчально-наукового інституту харчових технологій відвідала ряд закладів вищої освіти Фінляндії, які здійснюють підготовку фахівців за спеціальностями «Харчові технології» та «Хімічні технології та біоінженерія» (Гельсінський університет, Університет Турку та Університет прикладних наук, Фінляндія).
  • 2020р. Професор Валерій Махинько та  доцентка Наталія Фалендиш пройшли стажування (протягом 1 місяця) за програмою «Нові та інноваційні методи навчання» (Краківський економічний університет, Польща).
  • 2021р. Професорка Юлія Камбулова пройшла стажування (протягом 1 місяця) за програмою “Дистанційна освіта: інноваційні методи та цифорові технології” (Вища школа бизнесу — National-Louis University,  Новий Сонч, Польща).

Академічна мобільність студентів.

Студенти беруть участь у міжнародних програмах академічної мобільності. Студентка Грицевич М. з 3.03.2016 до 26.05.2016 (2015/2016 н.р.) навчалась в Університеті ім. Томаша Бати (м. Злін, Чехія). В 2016/2017 навчальному році Грицевич М. пройшла навчання в Університеті ім. Томаша Бати.

У 2021 р. здобувачі кафедри розпочали практику на підприємстві ТОВ «Гіакоббе Паста ГмбХ» (м. Пітсбург, Німеччина). Підприємство спеціалізується на виробництві широкого асортименту канелоне, лазаньї, різотто, супів і різних соусів. В асортименті продукції підприємства значну частку складають органічні вироби та вироби для спеціального веганського харчування.


Монографії видані закордоном

Науковці кафедри беруть участь у науковій роботі результати якої оприлюднюються у закордонних монографіях.

  • Полумбрик М.О., Литвяк В.В., Ловкис З.В., Ковбаса В.Н. Углеводы в пищевых продуктах // Минск:- НВЦ Минфина, 2016.-592 с.