Дисертації


Теми дисертаційних робіт викладачів кафедри

 

Докторські дисертації

 

Прізвище, ім’я,​​ 

по-батькові

викладача

Тема докторської дисертації

Рік захисту

Дробот

Віра Іванівна

Разработка и​​ научное обоснование технологии использования в хлебопекарном производстве новых видов сырья с целью повышения пищевой ценности хлеба и экономии сырьевых ресурсов

1988

Дорохович Антонелла Миколаївна

Разработка научных основ технологии различных мучных кондитерских изделий улучшеного качества

1988

Ковбаса

​​ Володимир Миколайович

Наукове обґрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розробка раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості.​​ 

1998

Юрчак

Віра​​ Гаврилівна

Наукове обґрунтування та розроблення технології макаронних виробів поліпшеної якості та профілактичного призначення шляхом використання нетрадиційної сировини і харчових добавок

2003

Оболкіна

Віра Іллівна

Наукове обґрунтування та розроблення​​ раціональних техологій комбінованих кондитерських виробів, які формуються методом ко-екструзії

2006

Дорохович Вікторія Віталіївна

Наукове обґрунтування і розроблення технологій борошняних кондитерських виробів спеціального дієтичного споживання

2010

Камбулова

Юлія Вікторівна

Наукове обґрунтування технологій кондитерських виробів пониженого цукровмісту і енергетичної цінності з пінною і драглеподібною структурою

2019

Махинько

Валерій Миколайович

Наукове обґрунтування та розроблення технології високобілкових хлібних виробів для споживачів з підвищеною потребою у мкронутрієнтах

2019

 

 

Кандидатські дисертації

 

Прізвище, ім’я,

​​ по-батькові

викладача

Тема​​ кандидатської​​ дисертації

Рік захисту

Фалендиш​​ 

Наталія Олексіївна

Розробка хлібобулочних виробів з використанням хлібопекарських дріжджів спиртових заводів

1996

Терлецька​​ 

Віта Альбертівна

Розроблення​​ раціональної технології екструзійних продуктів з використанням солоду зернових і зернобобових культур

1997

Кобилінська​​ 

Олена Валеріївна

Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини

2000

Камбулова​​ 

Юлія Вікторівна

Удосконалення технології бісквітних і пісочних напівфабрикатів на основі ячмінного борошна

2002

Білик​​ 

Олена Анатоліївна

Удосконалення технології хлібобулочних виробів з​​ борошна зі зниженими хлібопекарськими властивостями

2006

Махинько Валерій Миколайович

Удосконалення технології хлібобулочних виробів з продуктами із сої

2006

Кохан​​ ​​ Олена​​ Олександрівна

Удосконалення технологій неглазурованих цукерок з метою подовження терміну їх зберігання

2006

Кияниця​​ ​​ Світлана Геннадіївна

Розробка раціональної технології цукерок з комбінованими корпусами, які формуються методом ко-екструзії

2006

Михонік​​ ​​ Лариса Анатоліївна

Удосконалення технології хліба з пшеничного борошна високого виходу

2008

Бондаренко​​ 

Юлія Вікторівна

Удосконалення​​ технології булочних виробів з використанням цукровмісної сировини

2009

Зінченко​​ 

Інна Миколаївна

Розроблення технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів

2010

Грищенко​​ 

Анна Миколаївна

Удосконалення технології хліба з безглютенової сировини

2011

Запотоцька​​ 

Олена Василівна

Коекструзійні продукти підвищеної харчової цінності

2013

Семенова Анастасія Борисівна

Використання фруктози і лактулози в технології хлібобулочних виробів

2014

Соколовська Ірина Олександрівна

Раціональне використання пектину й​​ альгінату натрію в технології білкових кремів зниженої цукромісткості

2015

Писарець​​ 

Ольга Петрівна

Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням кукурудзяного борошна

2015

Пічкур​​ 

Віталій Яковлевич

Використання екструзій них видів крохмалю для інтенсифікації приготування харчоконцентратів обідніх страв

2016

Звягінцева-Семенець​​ Юлія Петрівна

 

Удосконалення технології низькокалорійних кремів із збитих вершків шляхом використання гідроколоїдів та цукрів

2019

 

 

Викладачами кафедри проводиться керівництво аспірантами.

За 2011-2020рр. на кафедрі були захищені дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата наук: 

  1. Зінченко Інна Миколаївна. Дисертація на тему: “Розроблення технології харчоконцентратів на основі їстівних грибів”
  2. Прилуцька Ліна Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології білково-збивного печива на основі цукрозамінників”,
  3. Тесля Ольга Дмитрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення безопарного способу приготування тіста для виробництва хлібобулочних виробів”
  4. Соловйова Оксана Леонідівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання
  5. Грищенко Анна Миколаївна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології хліба з безглютенової сировини”
  6. Лазоренко Наталія Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології маффінів спеціального призначення”
  7. Рак Валентина Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології хліба з використанням хмелю”
  8. Арсиненко Наталія Олексіївна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології хлібобулочних виробів із збалансованим хімічним складом”
  9. Бадрук Вадим Володимирович. Дисертація на тему:: “Раціональне використання цукрозамінників нового покоління при виробництві маршмелоу спеціального призначення”
  10. Місечко Наталія Орестівна. Дисертація на тему: “Використання фруктози і лактулози в технології хлібобулочних виробів”
  11. Ященко Вікторія Сергіївна. Дисертація на тему: «Технологія хлібних паличок підвищеної харчової цінності, сформованих методом екструзії»
  12. Йовбак Уляна Сергіївна. Дисертація на тему: “Розроблення напівфабрикатів драглеподібної структури для борошняних кондитерських виробів з використанням пектиновмісної овочевої сировини”
  13. Кирпіченкова Оксана Миколаївна. Дисертація на тему: “Використання пектиновмісних овочевих пюре для покращення якості пряників та здобного печива”
  14. Ткачук Юрій Михайлович. Дисертація на тему: “Технологія хлібобулочних виробів, збагачених молочними білками ”
  15. Семенова Анастасія Борисівна. Дисертація на тему: “Використання фруктози і лактулози в технології хлібобулочних виробів”
  16. Карпик Галина Вікторівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології макаронних виробів, збагачених харчовими волокнами»
  17. Каліновська Тетяна Віталіївна. Дисертація на тему: “Використання виноградних вичавок для підвищення харчової цінності цукерок з комбінованими корпусами»
  18. Мурзін Андрій Вадимович. Дисертація на тему: “Оздоблювальні напівфабрикати типу суфле для тортів і тістечок спеціального призначення”
  19. Скрипко Ангеліна Петрівна. Дисертація на тему: “Здобне печиво оздоровчого призначення з додаванням борошна солоду вівса та пшениці”
  20. Соколовська Ірина Олександрівна. Дисертація на тему: “Раціональне використання пектину й альгінату натрію в технології білкових кремів зниженої цукромісткості”
  21. Пічкур Віталій Яковлевич. Дисертація на тему “Використання екструзійних видів крохмалю для інтенсифікації приготування харчоконцентратів обідніх стравˮ
  22. Абрамова Асьят Георгіївна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології бісквітів пониженої глікемічності та калорійності шляхом використання цукрозамінників нового поколінняˮ
  23. Рубанка Катерина Володимирівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології полі компонентних сумішей рослинних екстрактів та харчоконцентратів солодких страв з їх використаннямˮ
  24. Стрілець Ірина Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології бісквітних напівфабрикатів з використанням модифікованих видів крохмалю холодного набуханняˮ
  25. Лисий Олександр Віталійович. Дисертація на тему: “Удосконалення технології киселів швидкого приготування шляхом використання рослинних добавокˮ.
  26. Писарець Ольга Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням кукурудзяного борошнаˮ.
  27. Іжевська Орися Петрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології хлібобулочних виробів з використанням шроту насіння льонуˮ.
  28. Коваленко Олена Артурівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології картопляних чіпсів, збагачених поліненасиченими жирними кислотамиˮ.
  29. Белінська Кристина Олександрівна. Дисертація на тему: “Удосконалення технології дитячих молочно-борошняних продуктів функціонального призначення з використанням нетрадиційних видів молокаˮ.
  30. Божок Олександр Сергійович. Дисертація на тему: “Удосконалення технології жувальної карамелі спеціального призначенняˮ.
  31. Черниш Людмила Миколаївна. Дисертація на тему: “Використання високобілкової рослинної сировини у технології хлібобулочних виробів спеціального дієтичного споживанняˮ.
  32. Петренко Микола Миколайович. Дисертація на тему: “Удосконалення технології та рецептурного складу затяжного печива з урахуванням вимог геродієтетики»
  33. Рожно Олександр Васильович. Дисертація на тему: “Розробка технології безглютенових макаронних виробівˮ.
  34. Халікова Есьма Хаїківна. Дисертація на тему: «Забезпечення тривалості зберігання хлібобулочних виробів з пшеничного борошна застосуванням комплексних поліпшувачівˮ.
  35. Матяс Дарія Сергіївна Дисертація на тему: «Удосконалення технології мармеладу желейно-фруктового з пониженим цукровмістомˮ.
  36.  Мазур Любов Сергіївна. Дисертація на тему: «Удосконалення технології льодяникової карамелі спеціального призначення аморфної та аморфно-пористої структуриˮ.
  37. Сивній Іванна Іванівна. Дисертація на тему: «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре з горобини і журавлини та камеді геллану».
  38. Ковтун Аліна Володимирівна Дисертація на тему: «Удосконалення технології формованих картопляних чіпсів підвищеної харчової цінності».
  39. Сорочинська Юлія Сергіївна Дисертація на тему: «Удосконалення технології безглютенового хліба з використанням борошна з зерна сорго».
  40. Васильченко Тетяна Олександрівна Дисертація на тему: «Розроблення комплексних хлібопекарських поліпшувачів для уповільнення черствіння хлібобулочних виробів».
  41. Дзигар Ольга Олександрівна Дисертація на тему: «Удосконалення технології крекерів з додаванням поліпшувача протеолітичної дії, амарантового борошна та пряно-ароматичної сировини».